Arhiva

 • Cam ce a fost prima jumătate a anului 2017…

  Ianuarie 2017 – Piatra Virgină:

  Satul Medieval – Piatra Șoimului:

  Talvaj Denes – Vârful Elena – 3 Stejari:

  Februarie – Baraj Berdu – Lespezi:

  Martie – Piatra Bulzului:

  Aprilie – la leurdă și analiză de trasee de remarcat:

  Iunie – Vârful Tocastru:

  Iulie – orientare sportivă – inițiere pentru baschetbaliștii de la Wild Cats:

  Continue reading →
 • O pungă, ceva!?

  Sâmbătă la 9:30!
  Încercăm o urcare la Piatra Virgină, să facem poze cu orașul sub asediul zăpezii și apoi forțăm o pungă la coborâre! Că, mnoah … este unde!
  Așa că, toți doritorii sunt așteptați la ciuperca din parcul municipal, cu cel puțin căte o pungă și haine de zăpadă, la 9:30.
  See you :D!

  Continue reading →
 • Vin sărbătorile … sau au venit deja!!!

  Știu că mulți așteaptă cu nerăbdare să vadă poze, cel puțin, de la activitățile din acest prim an al nostru „pe piață”. Trebuie să vă spun că a fost mult de lucru chiar și pentru stadiul în care se află site-ul nostru acum! Și dacă ar fi fost doar asta, nu aveam nici un motiv să nu fie actualizat până la zi. Însă, harta și aplicația de Android, iCycle Baia Mare, ne-au făcut zile fripte. Ei … probabil așa e când vrei să faci prea multe deodată, cu bani și oameni puțini.
  Iunie – Mogoșa:

  Iulie – 3 Apostoli

  Iulie – Țibleș

  Octombrie – 3 Apostoli

  Octombrie – Pietrosu Rodnei

  Noiembrie – Creasta Cocoșului

  Dar, optimismul ne caracterizează, și cu bune, cu rele, odată cu începutul noului an, site-ul va fi adus la zi (inclusiv în engleză) și aplicația lansată pe Google Play!
     Până atunci, fiindcă primul an de activitate al nostru se încheie odată cu venirea sărbătorilor de iarnă, vrem să vă urăm Sărbători Fericite, liniștite și pline de veselie, lăsându-vă cu câteva poze reprezentative din acest an!

  Continue reading →
 • Blidari – Piatra Cruții – Pietroasa Băiței – Băița 07.05.2016

  Sâmbătă, ora 8,10 pornim cu nr 18 din stația de la IMMUM, 6 persoane dornice de o tură lungă și faină! Și n-am fost dezamăgiți! Am coborât la ultima stație, urmând să mai urcăm pe asfalt până la întâlnirea cu marcajul triunghi roșu și cu panoul cu harta zonei. De aici am început urcușul spre vestita Piatra Cruții. Vremea foarte bună: cer de un albastru minunat, nori pictați în alb pur, un vânt numai bun sa alunge căldura; noi foarte nerăbdători să petrecem o zi afară. Nu urcăm pe marcaj, pentru că am descoperit o altă cărare, mult mai poetică ce ne urcă mai domol, prin poieni și păduri bogate.

  Decidem să nu urcăm și pe piatră, pentru că mai avem drum lung de făcut. Facem o pauză binemeritată în Poiana Soci și ne continuăm veseli drumul spre Pârâul Trestia. Coborârea e rapidă, iar la ieșirea în drum dăm de prietenii noștri sătmăreni! Povești și îmbrățișări, poze și plimbare până la Tinoavele din Munții Oaș.

  Ne despărțim de prietenii noștri și atacăm un urcuș mi-nu-nat! care scoate untul din noi, dar care ne duce la un marcaj bandă roșie extrem de vechi și total nemarcat pe hărțile noastre. Ajungem la un vârf, fără nume, dar cu stânci îmbietoare, 1176 m altitudine, cică. De aici știm că nu mai avem mult până la Pietroasa Băiței – 1200 m. Urmăm banda roșie care ne urcă ușor spre Vârful Țiganul, care ne oferă o priveliște de vis!

  Ce să vă mai scriu? Am coborât înapoi spre Țiganul, apoi pe punct roșu către Băița! Total km 34,22! Deși este atât de groaznic marcată zona, merită tot efortul descoperirii potecilor potrivite! Am avut parte de o zi bestială, fără ploaie, alături de o gașcă veselă, optimistă și dornică de pionierat!

  Continue reading →
 • Drumeție pentru Gheorghe! 23.04.2016

  Cum să nu-l sărbătorim pe ”Gheorghe” printr-o ieșire-n natură? Exclus! Așa că: centrul Băii Sprie – Lacul Albastru – Dealul Minei – Chiuzbaia – Schitul Chiuzbaia – Preluca de Sus – Șaua Iezuri – Igniș – Lespezi – Ferneziu. Vă descriu pe scurt ce minunății am văzut sâmbătă. Culoarea Lacului Albastru a fost, în sfârșit faină (că se cam tulburase de la o surpare), apoi pădurea a fost de un verde crud și greu de neadmirat :)…hai să vă și arăt:

  Urcând pe deasupra excavației Kukuc, găsim o gură de mină răcoritoare, în care-i musai să ne băgăm! Urcăm culmea și dăm de excavația Leppen ce are în mijloc un ”deget” de stâncă rămas neexcavat. Urmăm marcajul punct și cruce roșie în continuare, iar acesta ne plimbă prin pădurea proaspătă de fagi și stejari impunători. Ieșim repede în poiana din capătul satului Chiuzbaia, ocupată de … vaci și vedem ce ne așteaptă: urcarea spre șaua Iezuri pare grea de aici, dar…

  Drumul până la Schitul Chiuzbaia nu vi-l descriu, este accesibil cu mașina, deci neinteresant :). De acolo, însă, urcăm pe vale, abrupt, până la liziera superioară a Prelucii de Jos. Iar e bine! Numai copaci și cărări și o cabană pitorească de vânătoare, părăsită și neîngrijită, dar așa de bine încadrată-n peisaj! Lăsăm cu greu căbănuța și intrăm pe Valea Iezerele, estimând cam cât ne ia pâna-n șa… Nici unul n-am ghicit :)! În șa facem pauza de masă, apoi inspectăm zona: s-au dezvoltat tăurile, ultima dată erau doar 2 ochiuri de apă, acum sunt șapte…

  Următoarea destinație este platoul Igniș, așa că pornim pe traseul de creastă principală, marcat NU, dar pe care-l parcursesem anul trecut. La întâlnirea marcajului triunghi roșu, părăsim platoul, coborând repede spre Rezervația fosiliferă. Pentru a evita asfaltul, optăm pentru un traseu nemarcat pe hartă, dar marcat foarte bine în teren, triunghi albastru, ce ne coboară spre Baraj Berdu. Drumul e lung, coborârea accentuată ne testează limitele și genunchii, e târziu și depindem de bus și parcă ne demoralizăm… până la vederea prea căutatelor fosile de săptămâna trecută și a Lespezilor!

  Cu ocazia coborârii pe marcajul triunghi albastru și a întâlnirii unui covor de leurdă înflorită, noi, cei prezenți, am decis să numim zona Arie naturală de leurdă :)!

  Am ajuns la busul de la ora 19,50, după aproximativ 27 km de bucurie și optimism!

  Continue reading →