Arhiva

 • Tabăra de remarcare ”Remarc” – etapa I

  În perioada 11-15 august 2017 s-a desfășurat prima etapă a proiectului ”Remarc”, proiect încheiat cu Consiliul Județean Maramureș. Proiectul constă în remarcarea și ”împrospătarea” traseului bandă roșie, traseu principal ce unește Vârful Igniș cu Hanul Pintea din pasul Gutâi. Datorită colaborării cu Universitatea de Nord Baia Mare, am avut și voluntari studenți, care au lucrat cot la cot cu noi pentru a duce la bun sfârșit prima etapă – care pot spune că a fost un succes! În cele 4 zile de muncă, am reușit să curățăm și să remarcăm 1/2 din traseu, pornind de la Izvoare către Șaua Iezuri și mai departe. Nu vă plictisesc cu detalii multe, vă mai zic doar că zona este încântătoare, pădurea e sălbatică și te îmbie la visare, iar traseul este lejer.

  Etapa a doua va începe în 15-17 septembrie și vom porni dinspre Hanul Pintea către Șaua Iezuri.

  Continue reading →
 • Muntzomania! 3-6 august 2017

  Am îndrăznit să visăm și…ne-a ieșit!

  Prima noastră tabără cu copii, cu vârstele între 8 și 12 ani, neînsoțiți de părinți, s-a desfășurat în perioada 3-6 august 2017 și suntem mândri! Am avut 5 copii înscriși: Flavia, Mara, Alexandra, Mihai aka Onne și Mihai aka YTB.

  Activitățile desfășurate cu cei 5 copii ne-au reamintit de copilărie, de veselie, de bucuria de a visa.

  Joi, prima zi, copiii au fost cazați, fetele într-o cameră, iar băieții în alta, urmând să învețe să monteze un cort și să facă focul. Să știți că și montarea corturilor se poate transforma într-o joacă :)! Ziua s-a scurs repede în mica poieniță de lângă cabana Brăduț (unde am fost cazați), mai ales că am avut și apă la îndemână. Seara s-a încheiat la foc de tabără, iar copiii, la lumina lanternelor, ne-au încântat cu povești de groază!

  Vineri, trezirea a fost la 8! După micul dejun, a urmat o scurtă drumeție prin zonă. Din cauza temperaturilor ridicate nu am insistat pe o drumeție spre Cheile Tătarului, ci ne-am ales cărările umbroase ale pădurii. Vlad le-a personalizat copiilor botele de lemn alese de ei, special pentru drumeții, și, astfel, au fost nedespărțiți de ele. Dacă am promis clătite, atunci am făcut clătite, dar împreună! A doua zi a taberei s-a încheiat abia pe la miezul nopții, după reamintirea unor povești de groază, să nu putem dormi noi, ”adulții”.

  Sâmbătă, tot la 8 ne-am trezit, dar n-a fost greu, soarele ne chema la joacă! După micul dejun am pornit într-o altă drumeție, tot prin pădure, să căutăm ciupercuțe și alte aventuri. Botele personalizate ne-au însoțit, la fel și cățelul Ursulache. Cu ajutorul hărții și a cunoștințelor asimilate, am știut mereu unde ne aflam, chiar dacă potecile alese nu erau marcate cu marcaje turistice pe hartă. Și azi a fost o drumeție de 3 ore, scurtă, dar la cabană ne-am amintit că avem alte jocuri. După prânz, am lenevit puțin, apoi am sărit elastic/coca/coca-cola și apoi a trebuit să ne bălăcim…căldura era prea mare. Seara am făcut iar foc de tabără, iar Vlad ne-a cântat la chitară puțin…până ce s-au ”încălzit” fetele și au preluat playlist-ul.

  Duminică, deși nu era ora de trezire, copiii au fost sus la 8! Nici o grijă: după micul dejun am trecut la orientare cu busola. Așa repede a trecut timpul căutând posturile! Așa mult le-a plăcut, că mai cereau un concurs, și încă unul…

  Nouă ne-a plăcut, am avut noroc de niște prunci grozavi și de voluntare minunate!

  Mulțumim părinților pentru încredere!

  Continue reading →
 • Cupa Trascău – iulie 2017

  În perioada 21-23 iulie am participat la Cupa Trascău, care s-a desfășurat în Munții Bihorului, ce aparțin de Munții Apuseni. Cei de la Trascău ne-au pregătit un traseu impresionant, cu ”doar” 10 km de asfalt de bătut!
  Imaginile vă vor arăta ce am văzut și noi 🙂

  Continue reading →
 • Street Delivery 2017

  Am fost și noi invitați la Street Delivery anul acesta – 2017.
  Noi ne-am gândit la Grădini urbane din paleți.
  Iată rezultatele:

  Continue reading →
 • Pe la Pleștioare, din nou…

  Drumeție prin ceață!

  Pentru duminica trecută ne-am propus să ajungem la vârful Pleștioara – 810 m.
  Am ales să urcăm pe Valea Usturoiu, apoi pe traseul marcat de noi anul trecut, triunghi galben, continuând urcarea pe marcaj cruce galbenă până sus pe Pleștioara. Zis și făcut! Traseul în sine nu ridică probleme, este de dificultate medie, așa că nu am avut nici un motiv să ne abandonăm planul, în ciuda ceții și a vremii neprielnice.
  Să nu credeți, totuși, că a fost o drumeție fără veselie, dimpotrivă: am avut parte de priveliști faine cu ceață și copaci semeți, de urme multe ale iepurașilor, vulpilor, mistreților si căprioarelor ce au trecut prin zonă, de liniște și, cel mai important, de o trupă de oameni faini care s-au bucurat, alături de noi, de natură, mișcare și energia pădurii.

  Continue reading →