Arhiva

 • Grădina Zmeilor, județul Sălaj – 05.11.2017

  O duminică însorită ne-a dus către Gradina Zmeilor din județul Sălaj. Această rezervație naturală de tip geologic și peisagistic ne-a impresionat profund.
  ”Arealul „Grădina Zmeilor” prezintă o zonă naturală (din Podișul Someșan, subunitate geomorfologică a Depresiunii colinare transilvane), ce cuprinde un ansamblu neregulat de stânci (Fata Cătanii, Zmeul și Zmeoaica, Moșu, Călugării, Căpitanul, Acul Cleopatrei, Soldații, Eva, Dorobanțul, Degețelul, Sfinxul), cu forme bizare (turnuri, ciuperci, ace, abrupturi stâncoase), dispuse la baza dealului „Dumbrava”.” (sursă Wikipedia)

  Continue reading →
 • Remarcarea continuă și-n septembrie, și-n octombrie

  Deși vara a trecut, nu ne-am lăsat pe tânjală și am continuat remarcarea traseului bandă roșie – Hanul Pintea din Pasul Pintea – Vârful Igniș. Nu a fost ușor, dar am reușit ce ne-am propus:

  Continue reading →
 • Programul Spații Verzi – componenta Spații Verzi Urbane 2017

  În perioada mai- august 2017 am derulat proiectele ”Spații verzi” prin Fundația pentru parteneriat și Mol.
  Ce a însemnat, mai exact, ”Spații verzi”?
  Am reamenajat curtea Școlii ”Avram Iancu” din Baia Mare și curtea ”Colegiului Tehnic C.D. Nenițescu”, împreună cu elevi și profesori ai acestor instituții.
  A fost o vară lungă și încărcată, dar ne-am bucurat de fiecare palet pictat, de fiecare pom plantat, de fiecare băncuță montată, de fiecare floare colorată plantată.

  Continue reading →
 • Cupa Someșul Sălaj 01-03 septembrie 2017 – Stanii Clițului

  În primul week-end al lunii septembrie am participat la concursul prietenilor noștri de la ”Someșul Sălaj”, în rezervația, mai puțin cunoscută, Stanii Clițului – o rezervație peisagistică din podișul someșan. În această rezervație se regăsește ”iarba neagră” Calluna Vulgaris, care este foarte rară!
  Zona este foarte frumoasă, așa că ne-am bucurat de traseul propus de organizatori.
  Să vedem ce ne vor pregăti pentru 2018 :)!

  Continue reading →
 • Parcul Național Ceahlău 26 – 29 august 2017

  Maxima taberei:„ …hribele le culegeți din copaci?!”

   Pentru tabăra „personală” de anul acesta, ne-am ales munții Ceahlău din 2 motive clare: speranța de a găsi firava și protejata floare de colț și să vedem și noi cum se prezintă un parc național din România (a se citi: cu plată la intrare).

  Localizare: Durău, Jud. Neamț
  Traseu: bandă roșie, Salvamont Durău – Cabana Fântânele – Cabana Dochia; retur – cruce roșie, Cabana Dochia – Salvamont Durău (plan inițial)
  Echipa: Marcela, Sabina, Mira și Vlad.

  Continue reading →