Arhiva

 • Tabăra de remarcare II – 20-22 iulie

  Iată că a venit și momentul celei de-a doua tabără de remarcare. Din nou am avut parte de o vreme incredibilă și am profitat la maxim, pentru a ne duce la bun sfârșit remarcarea pe traseul punct roșu. Vă reamintesc că acest traseu remarcat unește Chiuzbaia de Șaua Iezuri (șa ce duce fie spre pasul Gutâi, fie spre vârful Igniș).

  Continue reading →
 • Tabăra Muntzomania 12-16 iulie 2018
  Anul acesta, Tabăra Muntzomania s-a desfășurat la Cavnic. Împreună cu participanții, ne-am reamintit motivul pentru care organizăm așa ceva: copiii acestor vremuri nu mai știu să se bucure de explorarea unei păduri, de cățărarea unui trunchi căzut, de o ploaie de vară, de o alergare sănătoasă; nu mai știu să se joace, să găsească indicii; nu știu ce înseamnă un foc de tabără și nici poveștile de la focul de tabără.
  Și noi, alături de ei, ne-am bucurat de tot ce am scris mai sus, ba mai mult, ne-am bucurat că noi suntem cei care le putem aminti sau cei care îi pot învăța.
  Am redevenit copii pentru câteva zile și a fost o experiență grozavă!
  În linii mari, vă descriu activitățile taberei:
  – inițiere în ecoturism, mai exact: drumeție spre 3 Apostoli, orientare pe hartă după marcaje turistice, ecologie;
  – montarea și demontarea unui cort;
  – realizarea unui foc de tabără;
  – cum să facem cele mai gustoase clătite;
  – inițiere în orientare sportivă cu busola și concursuri – individual și pe echipe;
  – jocuri de cabană și petrecere în pijamale.
  Pozele vă vor arăta mai bine entuziasmul celor mici, dar numai trăind acele experiențe vei știi exact despre ce vorbesc:
  Ziua 1 – 12 iulie:
  Continue reading →
 • Pietrosul Rodnei 16 iunie 2018

  Rodneiul ne ademenește spre a-i admira frumusețea, încă o dată! Nu-L putem dezamăgi, așa că pornim spre el într-o dimineață cețoasă. Vremea nu se arată grozavă, dar suntem bine echipați. De la prima gură de aer, energia vine, iar zâmbetele-s la locul lor!

  Ca urcarea să nu fie atât de grea, afinele ne așteaptă la tot pasul, aromate, reci și muuulte…

  Continue reading →
 • Tabăra Remarc I – 8-10 iunie 2018

  Am reușit și anul acesta să încheiem un proiect cu Consiliul Județean și cu Universitatea de Nord, în vederea remarcării unui nou traseu, mai precis traseul ce unește Șaua Iezuri de Groapele Chiuzbăii, bulina sau punctul roșu.

  Suntem foarte mândri, pentru că, așa cum am aflat și anul trecut, remarcarea unui traseu nu înseamnă doar a da cu vopsea peste ceva existent, ci mult mai mult. Dar să trecem peste partea teoretică, și să vă arătăm, prin câteva poze, cam cum s-a desfășurat prima tabără de remarcare de anul acesta:

   

  Continue reading →
 • Cavnic – Gutâiul Doamnei – Vârful Secătura – Șuior – 3 iunie

  Dacă cu mici muntzomani nu am reușit să urcăm pe Gutâiul Doamnei, fetele s-au decis să abordeze același traseu duminică. Doar Mira și Marcela s-au încumetat, deoarece prognoza arăta ploaie și ceață.

  Traseul ales nu a coincis cu traseul făcut :). Așadar – Cavnic – fosta cabană minieră Cavnic – Poiana Mlejnița – Gutâiul Doamnei – Vârful Secătura – Masa de Piatră – Poiana Boului – Șuior, asta e tura finală:

  Continue reading →