Arhiva

 • Piatra Dracului, Igniș – 10 noiembrie 2018

  Am decis să hoinărim puțin pe sub Igniș, prin bogatele păduri colorate de toamnă și am ajuns și la Piatra Dracului, după o explorare minunată. Nu vă descriu traseul, vă pun niște poze:

  Continue reading →
 • Baia Sprie – Lacul Albastru – Șaua Poca – 4 noiembrie 2018

  Am sperat la ghebe șiiii… le-am și găsit! Deși noiembrie, vremea ne-a permis să drumețim în tricou, fără probleme. Pădurea in cele mai faine culori, ne-a oferit spectacol gratuit.

  Iată câteva poze:

  Cu bucurie, Mira

  Continue reading →
 • Muntzomani de Toamnă 2018

  Am reușit să organizăm și toamna asta programul ”Muntzomani de Toamnă”, program adresat familiei, mai precis copiilor însoțiți de părinți, constând în 5 drumeții. Scopul este de a dezvolta ecoturismul și iubirea pentru natură, iubirea de a-ți petrece timpul liber în păduri, pe coclauri, pe munți, pe dealuri, stânci, câmpii, la aer! Eu zic că ne-a ieșit! 🙂

  Toamna asta am avut ”doar” 50 de locuri, care s-au ocupat integral, spre surprinderea noastră. Drumețiile propuse și realizate au fost:

  • Dealul Poca – drumeție de inițiere, 15 septembrie,
  • Sat Medieval Firiza – inițiere orientare sportivă, 29 septembrie,
  • Cheile Tătarului – concurs orientare sportivă, 6 octombrie,
  • Piatra Cerbului și Cascada Pișătoarea din Defileul Lăpușului – drumeție de nivel mediu de dificultate, 20 octombrie,
  • Pădurea Seculară din Strâmbu Băiuț – drumeție tematică, 3 noiembrie.
  Continue reading →
 • Țibleș – 21-22 septembrie 2018

  Probabil a fost ultimul final de săptămână călduros, așa că am profitat de ocazie să revedem Țibleșul! Nu ne-am așteptat să avem atâtea surprize…Am pornit de vineri, cazându-ne la cort, pe micul platou de lângă stația de exploatare. Seara a fost rece, vântul ne-a trimis repede la culcare, dar tot ne-am bucurat de un foc fain și de razele lunii.

  Sâmbătă, la 9,25 am pornit spre vârfurile semețe, însorite deja. Imediat ce am abordat serpentinele în urcare, am fost încălziți de razele călduroase ale soarelui. Cea mai mare surpriză a fost să găsim frăguțe proaspete și aromate și mure negre delicioase. A picat la țanc, fiind un mic dejun grozav!Toată urcarea până la refugiu am avut parte de fructe de pădure răcoritoare. La refugiul Arcer ne-am reîntâlnit cu poetul Ioan, care le povestea altor drumeți despre Grădina Zânelor sau a Fetei Mumei Pădurii. Noi ne-am continuat urcarea pe punct albastru spre primul vârf: Arcer, 1837 m. La 12,25 fix eram toți 3 pe vârf, bucurându-ne de soare și de jocul unor ciori cu o acvilă pitică. Am stat doar puțin pe Arcer, că foamea era mare, prânzul fiind stabilit pe Țibleș. Norii se adunau și se răsuceau mânați de vântul din ce în ce mai puternic.

  Am mâncat un prânz copios, am stat puțin să ne pozăm șosetele :), apoi am decis să abordăm o nouă coborâre: pe bulina albastră ce coboară de pe Țibleș spre Vârf Gorcani, Vârf Oușor și, mai apoi, spre stația de exploatare. Pe acest traseu altă surpriză: plin de zmeură, merișoare și afine, de nu mai știai ce să deguști! Dar planurile se schimbă, mai ales când începe ploaia! Așa că, Vlad și Marcela propun să coborâm prin pădure, urmând să ne ghidăm după hartă și poziție în teren, să explorăm puțin zona. Zis și făcut!

  O luăm în jos, spre locul unde am montat cortul, printr-o pădure impresionantă, cu covor de ace de brad pe jos, cu copaci uscați căzuți, cu zero urme de civilizație, o pădure sălbatică…După vreo 15 minute ieșim într-o poiană, urmată de o pădure de foioase, unde întâlnim alte serpentine, parcă-n oglindă cu cele pe care urcasem dimineața. Am ajuns cu bine la cort, am reușit să îl strângem la timp, pentru ca norii adunați pe cer erau foarte amenințători și am decis să nu mai înnoptăm, ci să plecăm spre casă, obiectivele fiind atinse. Cam atât din acest week-end minunat!

  Cu simpatie, Mira,

  Continue reading →
 • Trofeul Someșul Sălaj – Defileul Lăpușului – 7-8 septembrie 2018

  Prietenii noștri de la Someșul Sălaj au decis să-și organizeze concursul în Defileul Lăpușului, așa că nu aveam nici un motiv să lipsim. Însoțiți de Theo, un tânăr muntzoman, am participat la toate probele: orientare sportivă, alpinism, teoretic și regularitate. Din păcate, la cultural nu am mai reușit, am părăsit repede tabăra, cu motiv serios. Poze, câteva, care vă arată câteva activități:

  Continue reading →