Muntzomania! 3-6 august 2017

Am îndrăznit să visăm și…ne-a ieșit!

Prima noastră tabără cu copii, cu vârstele între 8 și 12 ani, neînsoțiți de părinți, s-a desfășurat în perioada 3-6 august 2017 și suntem mândri! Am avut 5 copii înscriși: Flavia, Mara, Alexandra, Mihai aka Onne și Mihai aka YTB.

Activitățile desfășurate cu cei 5 copii ne-au reamintit de copilărie, de veselie, de bucuria de a visa.

Joi, prima zi, copiii au fost cazați, fetele într-o cameră, iar băieții în alta, urmând să învețe să monteze un cort și să facă focul. Să știți că și montarea corturilor se poate transforma într-o joacă :)! Ziua s-a scurs repede în mica poieniță de lângă cabana Brăduț (unde am fost cazați), mai ales că am avut și apă la îndemână. Seara s-a încheiat la foc de tabără, iar copiii, la lumina lanternelor, ne-au încântat cu povești de groază!

Vineri, trezirea a fost la 8! După micul dejun, a urmat o scurtă drumeție prin zonă. Din cauza temperaturilor ridicate nu am insistat pe o drumeție spre Cheile Tătarului, ci ne-am ales cărările umbroase ale pădurii. Vlad le-a personalizat copiilor botele de lemn alese de ei, special pentru drumeții, și, astfel, au fost nedespărțiți de ele. Dacă am promis clătite, atunci am făcut clătite, dar împreună! A doua zi a taberei s-a încheiat abia pe la miezul nopții, după reamintirea unor povești de groază, să nu putem dormi noi, ”adulții”.

Sâmbătă, tot la 8 ne-am trezit, dar n-a fost greu, soarele ne chema la joacă! După micul dejun am pornit într-o altă drumeție, tot prin pădure, să căutăm ciupercuțe și alte aventuri. Botele personalizate ne-au însoțit, la fel și cățelul Ursulache. Cu ajutorul hărții și a cunoștințelor asimilate, am știut mereu unde ne aflam, chiar dacă potecile alese nu erau marcate cu marcaje turistice pe hartă. Și azi a fost o drumeție de 3 ore, scurtă, dar la cabană ne-am amintit că avem alte jocuri. După prânz, am lenevit puțin, apoi am sărit elastic/coca/coca-cola și apoi a trebuit să ne bălăcim…căldura era prea mare. Seara am făcut iar foc de tabără, iar Vlad ne-a cântat la chitară puțin…până ce s-au ”încălzit” fetele și au preluat playlist-ul.

Duminică, deși nu era ora de trezire, copiii au fost sus la 8! Nici o grijă: după micul dejun am trecut la orientare cu busola. Așa repede a trecut timpul căutând posturile! Așa mult le-a plăcut, că mai cereau un concurs, și încă unul…

Nouă ne-a plăcut, am avut noroc de niște prunci grozavi și de voluntare minunate!

Mulțumim părinților pentru încredere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *