Blidari – Piatra Cruții – Pietroasa Băiței – Băița 07.05.2016

Sâmbătă, ora 8,10 pornim cu nr 18 din stația de la IMMUM, 6 persoane dornice de o tură lungă și faină! Și n-am fost dezamăgiți! Am coborât la ultima stație, urmând să mai urcăm pe asfalt până la întâlnirea cu marcajul triunghi roșu și cu panoul cu harta zonei. De aici am început urcușul spre vestita Piatra Cruții. Vremea foarte bună: cer de un albastru minunat, nori pictați în alb pur, un vânt numai bun sa alunge căldura; noi foarte nerăbdători să petrecem o zi afară. Nu urcăm pe marcaj, pentru că am descoperit o altă cărare, mult mai poetică ce ne urcă mai domol, prin poieni și păduri bogate.

Decidem să nu urcăm și pe piatră, pentru că mai avem drum lung de făcut. Facem o pauză binemeritată în Poiana Soci și ne continuăm veseli drumul spre Pârâul Trestia. Coborârea e rapidă, iar la ieșirea în drum dăm de prietenii noștri sătmăreni! Povești și îmbrățișări, poze și plimbare până la Tinoavele din Munții Oaș.

Ne despărțim de prietenii noștri și atacăm un urcuș mi-nu-nat! care scoate untul din noi, dar care ne duce la un marcaj bandă roșie extrem de vechi și total nemarcat pe hărțile noastre. Ajungem la un vârf, fără nume, dar cu stânci îmbietoare, 1176 m altitudine, cică. De aici știm că nu mai avem mult până la Pietroasa Băiței – 1200 m. Urmăm banda roșie care ne urcă ușor spre Vârful Țiganul, care ne oferă o priveliște de vis!

Ce să vă mai scriu? Am coborât înapoi spre Țiganul, apoi pe punct roșu către Băița! Total km 34,22! Deși este atât de groaznic marcată zona, merită tot efortul descoperirii potecilor potrivite! Am avut parte de o zi bestială, fără ploaie, alături de o gașcă veselă, optimistă și dornică de pionierat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *