O nouă drumeție faină! 16.04.2016

Pentru sâmbăta de 16 aprilie am ales traseul marcat cu triunghi roșu, ce urcă din capătul Groapelor Chiuzbăii spre platoul Igniș. Traseul nu prezintă o dificultate ridicată, iar formațiunile de stânci întâlnite sunt superbe!
Suntem dirijați prin Rezervația fosiliferă Chiuzbaia, foarte bine delimitată de marcajul frunzei roșii de arțar, zonă descrisă detaliat în cele 8 panouri informative (rezervație aflată în grija Asociației Montana Baia Mare). Noi am ajuns doar la două dintre ele, continuându-ne drumeția spre Biserica lui Spiridon:

Urcăm pe același marcaj, triunghi roșu, lăsând în urmă fagii infrunziți recent. Cu cât urcăm mai aproape de Igniș, cu atât ne întoarcem spre primăvara fără frunze. Asta nu ne întristează, mai ales că mai avem ocazia să întâlnim călugări și brândușe delicate.
Decidem să nu urcăm, ca de fiecare dată, direct pe vârf, ci să ”inspectăm” puțin teritoriul, mai exact să vedem mai de aproape Piatra Dracului. Și bine-am făcut! Ce senzații :).

Am parcurs platoul Igniș înconjurați de priveliști minunate, dar mânați de foame, abia așteptând să ajungem la izvorul din celălalt capăt al platoului, ce aparține de un alt traseu (punct albastru). Masa de prânz a fost bogată și veselă, iar coborârea pe punct albastru rapidă, cu multe alunecări:

Coborârea pe Valea Plopilor am ales-o în speranța găsirii unor fosile, dar n-a fost să fie… Poate data viitoare! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *